Thursday 6 January 2011

2011 renkleri: daha pozitif,daha doğal, daha enerjik!








Renkler tartışılır ancak renklerin hayatımıza etkisi tartışılmaz. Doğadaki tüm renk dalgalarının bir enerjisi vardır ve bu enerjilerin insan psikolojisini etkilediği bugüne kadar pek çok araştırmayla da kanıtlanmış. Renkler ruh halimizi, enerjimizi, psikolijimizi hatta sağlığımız bile etkileme gücünü sahipken yaşam alanlarımızda renk seçiminin ne kadar önemli olduğunu unutmamız gerekiyor. Renkler nasıl ruh halimizi yansıtıyorsa, her yılın farklı renk trendleri de o yılın ruh halini yansıtıyor aslında.
Günümüzün yorucu, koşturmalı ve kalabalık hayatında hepimiz daha doğal, sade ve basit bir hayata geri dönme ihtiyacı hissediyoruz.
Son yıllarda dekorasyon ve mimarideki trendlerin çoğu da doğallığa, geçmişe,özümüze ve daha sade bir hayata dönüş isteğimizin bir göstergesi. Vazgeçemediğimiz renkli şehir hayatını da geride bırakamıyoruz, dinginlik ihtiyacımızı da. Tüm bu nedenlerden dolayı 2011 optimizmin ve özümümüze dönüşün yılı olacak gibi gözüküyor. Daha pozitif, daha yaratıcı, daha canlı, daha dinamik renklerle beraber doğad ilham alan renkler bu yıl evlerimizin enerjisini belirleyecek.
Canlı, parlak ve enerjik pop art renklerle evinizde optimist bir değişime hazır olun. Petrol mavisi, morun her tonu, cüretkar kırmızı, enerjik sarı ve sıcacık turuncu tonları 2011de gündemde.
Bej, beyaz, yeşil ve açık kahve tonları da bu yıl evlerimize doğallık ve dinginlik katacak.

**Filli boyanın şeker tonları, Marshall’ın lokum,akide, kahve ve şeker renk paletlerinden oluşan osmanlı renklerine mutlaka göz atın derim.

fotoğraflar: elle decor, living etc, apartment therapy

No comments:

Post a Comment