Tuesday 4 January 2011

2011 ev tekstili trendleri yazım Evim dergisi Ocak sayısında:)



Evim dergisi için hazırladığım 2011 ev tekstili trend dosyası Ocak sayısında yayınlandı:)
2011 ev tekstili trendlerine baktığımızda bu yılın mottosu: 'Reconnect'...özümüze geri dönüş ve geçmişle, geleneklerimizle yeniden bağlantı kurma!

En az moda dünyasında olduğu kadar dekorasyon dünyasında da tekstillerin yeri çok önemli. Öyle ki ev tekstilindeki trendler, 2011 ev dekorasyonu trendlerinin de ana belirleyicileri aslında. Bu yıl evlerimiz nasıl giyinecek, hangi trendler ön planda olacak, bu trendlerin ortaya çıkış nedenleri neler ve hangi tip kumaşları almak için can atacağız merak ediyorsanız umarım bu dosya size faydalı olur:)

2011’de çevre dostu tekstil ürünlerinin yükselişi devam edecek!

2011’de sürdürülebilir, çevre dostu ekolojik ev tekstili ürünleri yine gündemde olacak. Sürdürülebilir ev tekstilleri, yüksek ekolojik kaliteleri ve iyileştirilmiş çalışma koşullarında üretimleri ile diğer ürünlerden ayrılıyor. Genel ev tekstilleri pazarına bakıldığında, son yıllarda sürdürülebilir tekstillerin pazar payları ortalamanın üzerinde bir gelişme gösteriyor.
Mobilya kumaşlarından perdeye, yastıktan, yatak takımına, duvar kağıdından halıya, mutfaktan banyo tekstili ürünlerine kadar ev tekstilinin her yönünde çevre dostu kumaşlar bu yıl da ön planda olacak.

Ev Tekstili sektörünün en büyük fuarı Heimtextil Frankfurt ,’Reconnect’ (yeniden bağlantı kurma) teması altında bu yılın 4 trend direksiyonunu “Oturaklılık” (Sobriety), “ Etnik karışım” (Mix Mash), “Yararlık ” (Utility) ve “El değmemiş doğallık” (Wilderness) olarak belirledi!

21.yüzyılda artık insanlar şaşırmak, yeni fikirler, duygular ve felsefelerle etkilenmek ve büyülenmek istiyor. Değerlerle kendilerini ilişkilendirmek, doğayla uyum içinde yaşamak ve otantik olmak istiyorlar. El işine duyulan özlem ve tüketimi gönüllü olarak sınırlı tutmaya çalışmak bunun yansımalarından biri. Hayata karşı olan bu tavır, iç dekorasyon trend ve temalarına da yansıyor. “Reconnect” temasının 4 yönünden “Oturaklılık” tabiata ve köklere dönmeyi; “Mix  Mash” kültür, etnik kimlik ve geleneklere dönmeyi; “Yararlık” gerçek değerlere ve el işi sanatına; “El değmemiş doğallık” ise öze ve fonksiyonelliğe dönmeyi anlatıyor.


*Yazının devamı Evim dergisinde:)

No comments:

Post a Comment