Saturday 13 February 2010

İlham veren DIY (do it yourself) tasarımlar


Gözden çıkardığınız mobilyalarınıza biraz yaratcılık katarak yeniden hayat verebileceğinizi biliyor muydunuz? Ya da bugüne kadar hiç farklı bir gözle bakmayı denemediğiniz pet şişeler, mandallar ve şarap mantarlarıyla kendi tasarımlarınızı yaratabileceğinizi? İngilizler ve Amerikalıların DIY (kendin yap), Fransızların Bricolage adını verdiği yöntem, kendi el becereniz ve yaratıcılığınızla evinizdeki eşyalara 2.bir şans vermenize olanak sunuyor. Maison Francaise’in iyi fikirler sayfalarından esinlenerek eviniz için pek çok yaratıcı fikir edinebilirsiniz. Şarapların mantar tıpalarını biriktirip kendi orjinal mantar panonuzu kolayca tasarlayabilirsiniz. Çok beğendiğim fikirlerden, Life is Suite koltuk ve kanepeler, bir yeniden doğuş (rebirth) hikayesi anlatıyor. Bu orjinal tasarımların hikayesi, tasarımcının bir arka sokakta bulduğu atılmış ve yıpranmış koltuğu bulmasıyla başlıyor. Bu koltuğun hikayesini ve üzerinde yaşanan anıları düşünerek bir hikaye oluşturuluyor ve farklı resimler, yazılar,şiirler, koltuğun geçmişinde neler yaşandığına dair fikirlerle koltuk tekrardan giydiriliyor. Michelle Brand'in pet şişeleri geri dönüştürerek yarattığı avizeleri ve plastik çatallardan tasarladığı lambası, Wouter Nieuwendijk and Suzanne van Oirschot’un 2D mobilya koleksiyonu ilham verici.

1 comment:

  1. ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR.
    GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR.

    ReplyDelete