Friday 19 February 2010

Egzotik,renkli ve ışıl ışıl Fas Stili


Evinizde egzotik ve zevkli bir hava yaratmak istiyorsanız Fas stilinin mistik ve şık öğelerini bir araya getirebilirsiniz. Çarpıcı renklerden özenle tasarlanmış ahşap ve mozaik ürünlere, etkileyici, lüks ve heyecan veren Fas Stili, modern evler için gittikçe popülerleşen bir stil haline geldi. Avrupa ve Afrika, Atlantik ve Akdeniz arasında konumlanmış olan Fas, çevresindeki pek çok renkli kültürden etkilenerek eşsiz ve ilham veren bir stil yarattı. Egzotik, rahat, renkli ve ışıl ışıl Fas Stili evlerinizi ısıtacak.

RENK: Güçlü renkler Fas Stili dekorasyonun odak noktası. Mavi ve yeşilin farklı tonları, parlak altın ve gümüş, zengin ve sıcak kırmızı ve turuncu renkler kullanın.
MOBİLYA: Desenli ama basit mobilyalar, yere yakın davetkar koltuk ve masalar, oryantal tasarımlı oymalı ahşaplar, zengin desenli kumaşlarla kaplanmış mobilyalar, mozaik ve terra cotta döşeme detaylarını kullanın.
KUMAŞ: Zengin renklerde, Fas stilini yansıtan desen ve dokuları olan lüks ve gösterişli kumaşlar seçin, bol bol yastık kullanın, mobilyalarınız, pencereleriniz ve hatta duvarlarınızı dökümlü kumaşlarla renklendirin. Drapeli ve dökümlü kumaşları bağlayarak yer kazanabilirsiniz.
AYDINLATMA: Fas stilinin en önemli unsurlarından biri de aydınlatma. Renkli cam lambalar , avizeler ve mum ışığıyla egzotik ve loş ortamlar yaratabilirsiniz.
YERLER: İran halıları, koyu renk ahşap, bol bol renkli yer minderi, banyo ve mutfakta seramik kullanabilirsiniz.

Kubbe şeklinde aynalar, bakır yer tepsilerinin içinde renkli camlar mumluklar, renkli büyük saksıların içinde muz ağacı ve papyrus gibi egzotik bitkiler ve yatakların üzerine ipek kumaşlardan cibinliklerle evinizde Fas Stilinin egzotizmini yaşayabilirsiniz.
Architecture and Design Library: Moroccan Style (Arch & Design Library)
MOROCCAN METAL AMBER GLASS CANDLEHOLDER LANTERN LIGHTLiving in Morocco: Design from Casablanca to Marrakesh
Morrocan Style Lantern
New Moroccan Style: The Art of Sensual Living

No comments:

Post a Comment