Monday 13 December 2010

Rustic-chic dekorasyon stili









Kırsal hayatı çağrıştıran ‘rüstik’ dekorasyonla modern şıklığın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan rustic-chic dekorasyon stili, son yıllarda hem ev dekorunda hem de düğün temalarında yükselişte olan bir tarz. Bu tarzı merak edenlerdenseniz işte size birkaç ipucu:
*Rustic-chic dekorasyonda fazla abartıya kaçmamak gerekiyor. Eski görünümlü doğal ahşap ya da boyası soyulmaya başlamış bir bank bile istediğiniz etkiyi yaratmak için yeterli olabilir.
*Modern kumaşlarla atılmaya yüz tutmuş ahşap parçaları bir arda kullanın ve beyaz-toprak-turuncu renklere ağarlık verin.
*Evinize rüstik elemanları sofistike ve zarif bir şekilde katın.
*Modern ve şık döşenmiş bir odada olduğu gibi bırakılmış rüstik bir tavan ya da taş bir duvar tüm alanın atmosferini değiştirmeye yeter.
*Rustik detayları ön plana çıkarmak ve şık iç mekanlar yaratmak için dekorasyonun geri kalanını olabildiğince sade, materyalleri ve dokuları minimumda tutmaya çalışın.
*Taş bir şömine ve eskitme ahşap bir orta masayla salonuza kırsal bir sıcaklık katabilirsiniz.
*Rustik parçalarla modern mobilyaları ve temiz çizgileri bir arada kullanın.
*Sofistike yemek sandalyelerini basit ağaç bir masa ve ahşap çerçeveli aynalarla kombine edebilirsiniz.
*Duvarlarınızı vintage kilim panellerle dekore edebilir, ağaç ve demir karışımı göz alıcı bir avizeyle salonunuzun odak noktasını değiştirebilirsiniz.

Fotoğraflar: Miguel Flores-Vianna, apartment therapy, elle décor, town and country magazine

1 comment: