Wednesday 8 December 2010

Beyaz rengin büyüsü









Renkler tartışılır ancak renklerin hayatımıza etkisi tartışılmaz. Doğadaki tüm renk dalgalarının bir enerjisi vardır ve bu enerjilerin insan psikolojisini etkilediği bugüne kadar pek çok araştırmayla da kanıtlanmış. Renkler ruh halimizi, enerjimizi, psikolijimizi hatta sağlığımız bile etkileme gücünü sahipken yaşam alanlarımızda renk seçiminin ne kadar önemli olduğunu unutmamız gerekiyor.


Günümüzün yorucu,koşturmalı ve kalabalık hayatında hepimiz daha doğal, sade ve basit bir hayata geri dönme ihtiyacı hissediyoruz. Son yıllarda dekorasyon ve mimarideki trendlerin çoğu da doğallığa, geçmişe,özümüze ve daha sade bir hayata dönüş isteğimizin bir göstergesi.

Vazgeçemediğimiz renkli şehir hayatını geride bırakmak kolay olmasa da en azından artık evlerimizde aradığımız dinginliği bulma şansımız var. Ev dekorasyonunda beyaz rengin son yıllardaki yükselişi de bunun bir kanıtı.

Saflığın, masumiyetin, arınmanın, aydınlanmanın, doğallığın,dinginliğin ve temizliğin sembolü beyaz renk, yeni başlangıçların ve barışın da rengi olarak bilinir. Kutsal renk beyaz, ışığı yansıtır, ortama ferahlık katar ve enerji verir. Bunun yanı sıra asaleti ve zerafeti de temsilen eden beyaz, hem ruhu hem de gözleri dinlendirir, mekanları gerçek boyutlarından daha büyük gösterir.

Saflığın,zerafetin ve dinginliğin rengi beyazla evinizde ferah ve aydınlık yaşam alanları yaratabilirsiniz.

Beyaz renk ışığı yansıtır, mekandaki aksesuar ve detayların ön plana çıkmasını sağlar ve dinlendir. Özellikle country,minimalist, french vintage ve coastal yani sahil evi tarzında bembeyaz iç mekanlara sıkça rastlanır.

Hafif ve ferahlık veren renk beyaz, küçük mekanları olduğundan geniş gösterdiği gibi kalabalık mobilyalı geniş alanlara da denge katar.

Ahşap, cam, hasır ve taş gibi doğal mazlemelerden yapılan mobilya ve aksesuarlar bembeyaz mekanların dinginliğini doğallıkla tamamlar. Tamamen beyazla dekore edilmiş iç mekanlarda pudra, gri, siyah ve açık mavi detaylar kullanmayı da deneyebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment