Monday 6 September 2010

İdeal Salon dekorasyonu


Evlerin buluşma noktası olan salonlarımıza pek çok farklı misyon yüklüyoruz..Salonlar hem rahat bir koltuğa gömülerek dinlenip film keyfi yaptığınız hem misafirlerinizi ağırladığınız hem yemek odası olarak kullandığımız ve hatta bazen ev ofis veya misafir odası olarakta değerlendirdiğimiz çok fonksiyonlu yaşam alanları. Salonunuza kaç farklı yaşam alanı sığdırmaya çalışırsanız çalışın, temel salon dekorasyon kurallarını mutlaka dikkate almaya çalışın:

• Oturma düzeni: Oturma düzeni ve koltuklarınızın ebatları kuşkusuz salonunuzun büyüklüğüne göre değişecektir ama minimum 4 kişilik bir oturma düzeni yaratmalısınız. Bir kanepe ve 2 tekli koltuk için yeterli yeriniz yoksa tekli koltuklarla yer minderlerini bir arada kullanmayı deneyin.
• 3 aydınlatma kaynağı: En ufak mekan bile 3 farklı aydınlatma kaynağına ihtiyaç duyar. Salonlarınızın aydınlatması için 2 abajur ve 1 avize veya 1 ayaklı lamba ve 2 duvar apliği kullanmayı deneyebilirsiniz.
• Halı: Halılar salonunuzdaki mobilyaları belli bir düzene oturtmanız ve ön plana çıkarmanız için önemli olduğu kadar, mekana sıcaklıkta katar.
• Duvar Sanatı: Sanatla ilgiliniz olsa da olmasa da kendinizi en iyi ifade eden fotoğrafları büyütüp çerçeveleterek salonunuzda sergileyebilirsiniz. Tüm duvarlarınızı resim ya da fotoğrafla doldurmanıza gerek yok, salonunuzun odak noktasını belirleyip her gün görmekten sıkılmayacağınız ‘sanat eserlerinizi’ sergileyin.

Oturma düzeni, aydınlatma, duvar sanatı ve halı gibi temel düzenleri yaptıktan sonra salonunuzu hangi amaçlarla kullanmak istediğinize karar verip ona göre dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Kütüphane, langırt masası, yemek takımı, cam kenarında okuma köşesi, misafirleriniz için açılır kanepe, müzik seti, DVD rafı ve çalışma masasıyla tek mekanda birden çok yaşam alanı yaratabilirsiniz.
Fotoğraflar: Living Etc

No comments:

Post a Comment