Monday 23 August 2010

19.900 TL'ye Eko Eviniz olsun

Alaçatı'da yol kenarında 19.900 TLye Eko Ev örneği gördükten sonra tatilim biter bitmez bu akıllı ve çevre dostu evi araştırmaya başladım.Enerji verimliliğinin öneminin giderek artması, çevreci evlere olan ilgiyi de giderek artırıyor.Dünyada farklı örnekleri bulunan ekolojik evler artık ülkemizde de satışta. İzmir'li mimar Tamer Aksüt'ün yarattığı Eko Ev, sürdürülebilir, modüler, seri üretilebilen, enerji verimliliğine ve karbon azalımına katkıda bulunan aynı zamanda her türlü teknolojik yeniliği de barındıran çok akıllıca dizayn edilmiş modern bir mimari proje.

Enerji kullanımını yüzde 35 azaltan ekolojik evin 4 farklı tipi bulunuyor:Yaprak -20 m2 ,Bambu 40 m2 ,Vadi 50 m2 ve Kanyon 70 m2.

Enerji verimliliğine ve karbon azaltımına katkıda bulunan Eko Ev , ekosistemle uyum içinde, alan değerlerine saygılı, malzeme ve doğal kaynakları etkin ve verimli kullanan, çevrenin yaşam döngüsünü gözeten bir yaklaşımla yaratılmış.  Eko evler yazlık, dinlenme, hobi amaçları dışında konut olarak da kullanılabiliyor. Alaçatı'ya yolunuz düşerse surf yolundaki  örnek eko evleri mutlaka gezin.
http://www.ekoev.net/
 

No comments:

Post a Comment