Wednesday 10 March 2010

Cazibeli ve nostaljik Paris Apartment Stili


Avrupa tarzının tüm cazibesi,parıltısı ve ihtişamı Paris Apartment stilinde biraraya gelmiştir. Paris apartment dekorasyon stili zaman içinde barok,neoklasik ve rokoko tarzlarından etkilenmiş, günümüzde ise art deco, akdeniz ve urban stillerinden etkilenerek modernize olmuştur. Bugün Paris’te bir apartman diyince: merak uyandıran, romantik, muhteşem mimari detayları olan, yüksek tavanlı ve Seine Nehri’ne bakan ferforje korkuluklu küçük bir balkon geliyor akla.
Siz de evinizi Paris Apartment stilinde dekore etmek istiyorsanız işte birkaç ipucu:
RENK: Fazla karanlık bir ortam yaratmamaya dikkat ederek siyah rengin üzerinde durun. Koyu renge boyanmıs ahsap mobilyalar, çerçveler, kumaşlar, abajurlar ve siyah detaylı aksesuarlar kullanın. Zümrüt yeşili, koyu kırmızı vişne rengi ve kraliyet mavisi gibi zengin renkleri beyaz,siyah ve altın rengiyle kombine edin.
AKSESUARLAR: Vintage görünümlü aksesuarlar seçin : Bir Paris apartmanının odak noktası devasa saatlerdir.Antikacılardan tren garlarındaki saatler gibi vintage bir duvar saati bulun.Duvarlarınızı Vintage Fransa posterleri, Siyah-beyaz kartpostallar, sepia tonlarda fotoğraflarla dekore edin.
MOBİLYALAR: Mutlaka vintage ama şık görünümlü olmalı. Siyah ya da krem rengi masa-sandalyeler ve dolaplarda altın rengi detaylar, siyah ferforje masalar ve raflar. Mobilyalarınızın birbiriyle uyumlu olmasına gerek yok önemli olan farklı dönemlerden toparlanmış parçalar bulmanız.
AYDINLATMA: Kristal avizeler, siyah saten abajurlarla romantik bir atmosfer yaratın.
MUTFAK: Mutfagınıza kucuk ve yuvarlak bir bistro masası ve uyumlu sandalyeler bulun.
YATAK ODASI: Paris stili yatak odalarında mutlaka bir tuvalet masası bulunmalı. Klasik bir ayna,vintage aksesuarlar, farklı parfüm şişeleri, çerçeveler..

İpek ve saten kaplı yastıklar, büyük vintage aynalar, sütun ve ark gibi mimari detaylar, çiçekler, porselen biblolar, vintage mumluklar. Drapeli perdeler ve oryantal halılarla kaplı koyu ahşap zeminler de Paris Apartment stilinin vazgeçilmezleri.
The Paris Apartment: Romantic Decor on a Flea-Market Budget

No comments:

Post a Comment