Sunday 28 March 2010

21.yüzyıl Victorian Stili

Efsanevi İngiliz Kraliçesi Victoria’dan ve onun hüküm sürdüğü dönemden adını alan Victorian stili; romantik, aşırıya kaçan, gösterişli ve ağar olan tanımlanır. Bu süslü ve gösterişli dekorasyon dönemi, 21. Yüzyılın modern çizgileriyle biraraya gelince yeni bir dekorasyon stili ortaya çıktı. Siz de Victorian döneminin şatafatlı dekorasyon stilini modernize ederek evinizde yaşatmak istiyorsanız işte birkaç ipucu: Victorian dönemini anımsatan mobilya ve kumaşları çarpıcı ve elektrik renklerle modernize edin. Bu surreel güncelleme evinizde hem nostaljik hem de modern bir hava yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Şatafatlı avizeler ve lambalar, ağar ve lüks kumaşlardan yatak örtüleri ve Victorian döneminde kadınların giydikleri şatafatlı kabarık elbiseleri anımsatan perdeler kullanabilirsiniz.
Banyolar: Banyolar Victorian stilinin merkezi olarak bilinir. Pirinç armatürler, mermer ya da ahşap panellerle kaplı duvarlar, şık ve devasa aynaların 2 yanında kristal aplikler, altın rengi detaylar, mobilya görünümü vermek için ağaç kaplanmış küvetler ve lavabolar.
Mobilya: ağar, frapan ve aşırıya kaçan mobilyalar. Oymalı Koyu ahşap mobilyalar, üzeri mermer kaplı büyük masalar. Ağar ve şatafatlı kumaşlarla kaplı koltuk ve sandalyeler, oryantal halılar. Oymalı ve aşırı büyük yatak başları ve yatak odalarında paravanlar.
Kumaşlar: şık ipek, kadife ve damask kumaşlarla kaplı yastıklar, mobilyalar, perdeler, ve yatak örtüleri. Dantel işlemeler ve püsküllü saçaklı perdeler.Ağar kumaşlarla kaplı drapeli perdeler Victorian stilinde 2 yandan tutturlur.
Renk: Koyu renk mobilyalar ve koyu zengin renkler seçin. Koyu kırmızı, gece mavisi, yeşil,altın rengi ve zengin kahvrengi tonlarını kullanabilirsiniz.
Aksesuarlar: Büyük porselen vazolarda çiçek aranjmaları,saksı çiçekleri, kadife kaplı yastıklar, Yunan tanrılarının büst ve heykelleri, altın rengi çerçeveli büyük tablolar, biblolar.

No comments:

Post a Comment