Friday 12 March 2010

Bana rengini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Renkler odaların sadece görünüşünü değil yarattığı atmosfer ve hissi de değiştirir. Koyu renkler geniş mekanlara cosy ve sıcak bir his verirken açık renkler dar mekanlara genişlik hissi verebilir.Renk seçerken mutlaka size ilham veren renkler bulmaya çalışın. Color Quiz size en uygun olan rengi seçmekte yardımcı olabilir : http://www.truevaluepaint.com/content/Color/ColorQuiz.aspx

Siyah zerafet, gizem ve gücü simgeler. Ancak çok fazla siyah kullanmanız depresif bir mekan yaratmanıza neden olabilir. Hırslı ve sofistike kişilerin tercihidir.
Yeşil doğanın rengidir. Dinlendirici ve sakinleştirici etkisi vardır. Mutluluğu, uyumu, hayatı,enerjiyi,doğayı ve parayı çağrıştırır. Dengeli ve istikrarlı kişilerin seçimidir. Lime yeşiliyle mekanlara enerji katın.
Mor: Yaratcılığı tetikler. Asalet, lüks ve zenginliği çağrıştırır. Mor sevenler yaratıcı,romantik ve zekidir. Lila tonlarıyla dinlendirici ortamlar yaratabilirsiniz.
Beyaz: temizlik ve gençliği temsil eder. Sakin ve dinlendirici bir atmosfer yaratır. Beyazın daha sıcak tonları mekana cosy bir his verirken, soğuk tonları formal bir ortam yaratır.
Mavi: dinlendirici ve ılımlı mekanlar yaratır. Gökyüzü ve cenneti temsil eder. Mavi sevenler güçlü,dost canlısı, güvenilir ve sadıktır.
Kahverengi: toprağı, güveni ve ferhalığı simgeler. Doğayı,sadeliği ve rahatı sevenler tercih eder.
Pembe: feminen,romantik,naif ve yumuşak kalpliler sever. Kırmızı ailesindendir ama daha yatıştırıcı bir renktir.
Sarı: Mutluluk, optimizm, ilham ve yazı çağrıştırır.Yenilik seven modern insanlar tercih eder.
Kırmızı: Psikolojik olarak en tetikleyici renktir. Kendine güveni temsil eder, heyecan ve enerji verir. Tutkulu,enerjik ,cesur ve dışa dönük kişiler sever.
Gümüş: para, zenginlik ve refahı simgeler. Motivasyonu yüksek ve stil sahibi kişilerin seçtiği bir renktir.
Turuncu: Denge,sıcaklık ve hevesi simgeler. Dost canlısı ve enerjik insanlar turuncuyu sever.
Gri: klasik bir renktir. Zeki ve disiplinli insaların rengidir. Zarif bir renktir ve tüm renklerle uyum sağlar.

No comments:

Post a Comment