Sunday 3 October 2010

Boho-Chic dekorasyon





En sevdiğim şarkılardan biridir Bohemian Rhapsody...80’lerin ve hatta bence tüm zamanların en unutulmaz şarkılarından biri. Queen’in de dediği gibi, bohem hayatı en güzel ifade eden sözler “Because I'm easy come, easy go / little high, little low/ any way the wind blows doesn't really matter to me, to me” ... Rüzgarla yön değiştiren, doğallıktan yana, hayatı gereğinden fazla ciddiye almayan, özgür, rahat, renkli, yarını fazla düşünmeyen ve ‘olduğu gibi’ dir bohem insanı. Maceracı ve özgür ruhlarıyla keşfetmeyi, gezmeyi, görmeyi, deneyimlemeyi severler. Bir yaşam tarzı olduğu kadar bir ruh hali ve kendini ifade tarzı olan bohemlik hem moda hem de dekorasyon dünyasında sık sık karşımıza çıkmaya devam edecek gibi gözüküyor.


Bohem ve hippi yaşam tarzlarının etkileriyle moda dünyasında yükselişe geçen boho-chic trendi, 2000li yılların sonunda yeniden hayatımıza giren dekorasyon stillerinden biri. Bu deneyimsel, eklektik, rahat,şık, renkli ve kolayca şekil değiştirebilen dekorasyon tarzıyla evlerinize hareket, stil ve özgürlük katabilirsiniz.

Boho-chic , 1970lerin doğaya dönük ve rahat görünümünü renkli kumaşlar, el yapımı sanat eserleri, vintage mobilyalar ve farklı dokularda detaylarla kombine eden bir dekorasyon stili. Boho-chic dekorasyonun ana fikri mix/match (karıştır ve yakıştır), döşe ve tekrar kullan. Yeni bir duvar boyası, vintage goblenler, cesur detaylar , antikacılar ve bit pazarlarından toplanan ve hikayesi olan eşsiz parçalar bohem ruhunu evinizde yaşatmanızı sağlayacaktır.

Tasarım ve dekorasyona uyarlandığında boho-chic tarzını evinize yansıtmak için var olan mobilyalarınızla başlayın ve bırakın gerisi kendiliğinden gelişsin. Boho-chic tarzında ev döşerken mobilyaları bir koleksiyoner gibi seçmeli,farklı parçalar toplamalısınız, boş bir alanı doldurmak için mobilya ve aksesuar almayın. Zorlamadan modern parçaları antikalarla, pahallı objeleri 2.el aksesuarlarla, femineni maskülenle kombine edin. Bir yandan tamamlanmamış gibi gözüken ama bir bütünlüğü olan rahat ve dinlendirici mekanlar yaratın.

Boho-chic tarzında aşırıya kaçmaktan korkmayın. Yıllardır kullanıpta gözden çıkardığınız bir koltuğu farklı kumaşlarla kaplatın, tavan arasına ve aile büyüklerinizden kalan eşyaların arasına bakın, Çukurcuma’dan vintage kitaplıklar ve sehpalar bulun, ışıltılı bir avize ve çok şık antika bir aynayla beklenmedik bir etki yaratın. Bobo-chic tarzında evinizi fazla süslemekten korkmayın, eski vazo ve lambalar, orta sehpa yerine vintage bavullar, retro detaylar ve çarpıcı sanat eserliyle evinizin giyimini tamamlayın.

Dönemleri, renkleri ve dokuları karıştırmaktan korkmayın,iç güdülerinize güvenin. Evinizde her odanın bir tiyatro sahnesi oldugunu düşünün ve unutmayın hayatımızda hiçbirşey statik olamadığı gibi evlerimizin de sık sıka değişime ihtiyacı oluyor. Salondaki sofanın ya da pufun yerini değiştirmek, duvardaki bir tabloyu veya vintage bir aynayı yere koymak gibi basit değişimler bile evinizdeki monotonluğu kıracaktır. Vintage aksesuarlar, renkli minderler, rahat mobilayalar, ışıltılı kristal avizeler kullanın. Şık objeleri eski parçalarla dengeleyin, renk kullanımında cesur olun ve mekanların doğal dokularını mutlaka değerlendirin.

Evinize boho-chic bir hava katmak istiyorsanız, farklı, özgün ve biraz da aykırı düşünmekten kaçınmayın. Bırakın eviniz özgürce kişiliğinizi ve benzersiz stilinizi yansıtsın.

Cesur olun ve renklerle oynayın

Duvarlarınızda ve mobilyalarınızda zengin, cesur ve koyu renkler kullanın. Rengarenk minderler, halılar ve örtüleri evinizin farklı köşelerinde kullanın. Kontrast renkler kullanarak dekorasyon stilinizi vurgulayın. Boho-chic görünüm sıradan olanı geride bırakıp alternatif ve sıradışı yollar deneyerek elde edilir, uyum yaratmaya çalışmayın. Kırmızı ve turuncunun tonları, hardal sarısı, avocado yeşili, altın ve koyu kahveleri bir arada kullanabilirsiniz.

Bolca aksesuar kullanın

Minimalizmden en uzak dekorasyon stili kuşkusuz boho-chic tarzıdır. Odalarınızı yerden duvara giydirin ve çarpıcı aksesuarlarla süsleyin. Duvarlarınızda farklı temalarda sanat eserleri sergileyin. Kendi çektiğiniz fotoğraflar veya amatörce yaptığınız resimleri de sanat eserlerinizin arasına katmaktan çekinmeyin. Zengin desenli ve farklı dokularda duvar kağıtları kullanın. Ailenizden kalan antika parçalar, vintage objeler, bit pazarından aldığınız 2.el eşyalar, eski fotoğraflar ve seyahat anılarınızı da evinizde özgürce sergileyin.

Evinize farklı renk, şekil ve boyutlarda lambalar ve dekoratif abajurlarla ışıltı katın. Bitkiler, deniz kabukları, kristaller ve boy boy mumlarla bohem havasını evinize taşıyın.

No comments:

Post a Comment