Monday 28 June 2010

35 m2’de sade ve sıcacık bir hayat


Helsinki’deki bu apartman dairesi reklamcıların ‘keep it simple’ mottosuna uygun tasarlanmış. 35 m2 alanda sade ama bir o kadar da zevkli ve sıcak bir ortam yaratılmış. Dar alanlarda büyük mucizeler yaratmak bence dekorasyonun en zorlu yanlarından biri, o yuzden 350 m2 yerine 35 m2lik bir mekanın bir yaşam alanına dönüşüm hikayesi sanırım beni daha çok etkiliyor. Helsinki’deki bu cosy evin sahibine göre kusursuz bir evin tanımı sürekli yakın dostlarınıza kalabalık yemek partyleri düzenlemek istediğiniz bir yer. Bu nedenle salon/yemek odası/mutfağın ortasında uzatmalı bir yemek masası ve farklı modellerde sandalyeler var. Basit cam şişelerdeki çiçeklerle renklenen bu sevimli evde ofis lambası ve beyaz yılbaşı ışıkları gibi küçük aydınlatma çözümleri kullanılmış.Vitange posterler ve kutularla dekore edilen yatak odası/çalışma odasında, ahşap bir ilaç dolabı CD’lik, eski bir ranza merdiveni askılık olarak değerlendirilmiş.

Fotoğraflar maarit hohteri

2 comments:

  1. türkiye'de biz 90m2'yi küçük diye değerlendirirken avrupa'da insanlar hep böyle evlerde yaşıyorlar... tabii tek göz evde yaşamanın zorlukları göz önüne alınca, ortamı sıcak bir yaşam alanına dönüştürmek şart oluyor... çok başarılı bir örnek... :))

    ReplyDelete
  2. Avrupalılar 35 m2'nin değerini bildikleri için evlerini bizim 350 m2lik sığamadığımız apartman dairelerinden kesinlikle çok daha zevkli dekore ediyor:)

    ReplyDelete