Tuesday 23 November 2010

New York notları








Dekorasyon blogunda tatil izlenimlerinin ne işi var diyeceksiniz belki ama fotoğraf ve mimari/tasarım/ dekorasyona ilgili duymaya başladığımdan beri seyahatlerimde yeni keşfettiğim şehirlere farklı bir gözle bakmaya başladım. Belki de bu yüzden hiç uyumayan bu rüya gibi şehrin beni en çok mimarisi, renkleri, ışıltısı, sosyal yaşantısı ve gittiğim tüm restoran/barların dekorasyonu ve atmosferi çok etkiledi.

İlk gecemizde New York'un ikonlarından biri olan Flatiron Building'i ilk gördüğüm an yaşadığım şok ve hayranlıktan mı; Times Square'in göz alıcı,rengarenk ve ışıltılı atmosferinden mi, Soho'nun birbirinden canlı sokaklarından mı, East Village'ın cosy barlarından mı, yoksa 5th Avenue'daki mağzaların göz alıcı vitrin tasarımlarından mı başlasam:) Sizi fazla yazıyla sıkmamak adına 4 gün kadar kısa bir sürede New York'ta keşfettiğim ve görmeye,deneyimlemeye değer adresleri paylaşacağım:
* 175 5th Avenue'daki Flatiron Building'i hem gece hem de gündüz mutlaka görün, hayranlık verici ve benzersiz bir mimari!
*Modern sanata meraklıysanız MoMA'ya mutlaka 1-1.5 saatinizi ayırın. Ben ilgi duyduğum alanlar olduğu için fotoğraf, tasarım ve mimari katını gezebildim.
*Meatpacking districtteki Fransız restoranı Pastis'e mutlaka rezervasyon yaptırıp gidin! Bearnaise soslu steak'i çok ünlü!
*Yine Meatpacking'de Pastis'in hemen arka sokağında Villa Pacri'de barda oturup bir içki için ve dekorasyonuna hayran kalın!
*5th Avenue'da fazla alışveriş yapamasanız da mutlaka uzun uzun yürüyün, yürüyüşün sonunda bitap düşüp Central Park'ta bir fayton gezintisiyle kendinizi ödülledirin.
*Soho'daki Dean&DeLuca'dan gurme alışveriş yapın ya da bir gezinip çeşitliliğe hayran kalın.
*Broadway Street'te sizi şeker komasına sokabilecek pancake'li bir kahvaltının ardından 3-4 saat ara sokaklarda alışveriş yaparak yediklerinizi yakın:)
*Canlı müzik eşliğinde Brazilian and South American food denemek isterseniz Esperanto'yu mutlaka deneyin, 145 Ave. C,9th St.
*Marc Jacobs severlerdenseniz Bleecker Street üzerinde 4 mağazası var, biri de kitapçısı: Book Marc!
*East Village'daki 3-4 katlı evlere hayran kalın, küçük ve cosy barlarını keşfe çıkın.
*Hayatınızda yediğiniz en iyi pizzayı tahta masalı küçücük bir take away pizzacıda yemek isterseniz Ray's Pizza'ya mutlaka uğrayın. 27 Prince St. Nolita.

No comments:

Post a Comment