Wednesday 7 July 2010

Yaz aylarının keyifli yaşam alanı bahçeler bu sezon rengarenk, eğlenceli ve ışıl ışıl!


Bağ,bahçe,balkon,teras ,bol oksijen,yeşilin en güzel tonları, gökyüzünü kaplayan yıldızlar,binbir renk çiçek, renkli minderler,ışıl ışıl fenerler ve sonunda bütün kış sabırsızlıkla beklediğimiz dış mekanlarda keyif sezonu başladı! Yaz akşamları dostlarla ziyafete dönüşen keyifli akşam yemekleri, minderlere kendimizi atıp içimize işleyen güneşin tadını çıkarma, şarap eşliğinde müzik ve dergi keyfi, hamakta sallanarak uyuya kalmak ,sıcacık bir pazar sabahı kahvaltısı ve daha pek çok keyifi sığdırığımız bahçelerimizi ilkbahar yaz sezonuna hazırlamanın zamanı geldi.
Günlerin uzamaya başlaması ve havaların ısınmasıyla iç mekan ve dış mekan arasındaki sınırlar da kalmaya başladı. Artık dış mekanlarda eskisi gibi bir kare masa ve 4 bahçe sandalyesiyle yetinmiyoruz, evimizdeki konforu ve dekorasyonu artık bahçelerimize de taşıyoruz.

2010 İlkbahar/Yaz dekorasyon trendlerine baktığımızda dış mekanlar için tasarlanan ürünlerde formlarda sadelik, malzemelerde doğallık ve renklerde çarpıcılık dikkat çekiyor.

Country yani kır evi tarzı ve bohem stilinin biraraya gelmesiyle doğal olduğu kadar gökkuşağının tüm renkleriyle göz alıcı ve çarpıcı dış mekanlar ortaya çıkıyor. Davetkar,sıcak ve samimi bir dekorasyon tarzı olan Country Stili , Fransız Kır Evlerinden esinleniyor. Country Stilinde ahşap, tahta ve hasır gibi doğal malzemelerden yapılmış mobilyalar, beyaz rengin hakimiyeti, aksesuar olarak bakır, cam ve işleme demir ferforjeler geliyor akla. Bohem stilinin zengin desenleri, kırmızı,turuncu ve sarı gibi sıcak renkleri ve floral detaylarıyla yer minderleri, yastıklar ve masa örtüleri bahçelerinize enerji katacak.

Bir diğer trend ise ekolojik, modern ve konforlu bahçe mobilyalarıyla Eco- Chic bahçelerde yazı geçirmek. Ekolojik yaşam trendiyle beraber ‘Doğanın dünyadaki en büyük tasarımcı’ olduğunun farkına varan ürün tasarımcıları formda sadeleşmeye, malzemede doğalı seçmeye ve tasarımlarında doğadan ilham almaya başladılar. Bu yaz da dış mekanlar için tasarlanan pek çok bahçe mobilyasının şık ve modern oldukları kadar ekolojikte olduklarını görüyoruz. Dedon’un bir yapraktan ilham alarak yarattığı leaf şezlong ve koza formundaki Cocoon hamak doğadan ilham alan eco-chic tasarımlardan bazıları.

Fresh, sade,dinlendirici ve sahili bahçelere taşıyan mobilya ve aksesuarlarla gündelik bahçe yaşamına renk,konfor ve stil katmak istiyorsanız bu yazın dekorasyon trendlerinden biri de denizci teması. Eğer bahçenizde bu sezon denizci temasını yaşatmak istiyorsanız lacivert ve beyaz çizgili yastıklar , kırmızı aksesuarlar, aydınlatmada boy boy fenerler ve lacivert minderli beyaz ahşap banklar kullanabilirsiniz. Aksesuar olarak deniz yıldızı desenli mumluklar ve tabaklar, mercan formu verilmiş mumlar, peçeteler uçmasın diye çakıl taşları ve vazolarda sahilden topladığınız deniz kabuklarını sergileyebilirsiniz.

Aydınlatlamada boy boy ve renk renk fenerler yaz akşamlarınıza ışıltı katacak. Ağaçlara renkli ya da düz beyaz japon fenerleri asabilir, ziyafet masalarınızı boy boy fener-mumluklarla aydınlatabilirsiniz.


Bahçeler için dekorasyon adresleri:

Bahçe mobilyaları için: Ikea, Mudo Concept, Habitat, ICA Home&Garden,Decorise ve Koçtaş

Bahçe aksesuarları için: Ikea, Boyner evde, Laura Ashley, Paşabahçe, Zara Home, Habitat’ı ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment