Wednesday 7 April 2010

Bohemian rhapsody


Bohem ve hippi yaşam tarzlarının etkileriyle moda dünyasında yükselişe geçen boho chic akımı, 2000li yılların sonunda hayatımıza giren ve bu yıl yine gündemde olan dekorasyon stillerinden biri. Bu deneyimsel, eklektik, rahat, renkli ve kolayca şekil değiştirebilen dekorasyon tarzıyla evlerinize hareket katabilirsiniz.
Tasarım ve dekorasyona uyarlandığında boho chic tarzını evinize yansıtmak için var olan mobilyalarınızla başlayın ve bırakın gerisi kendiliğinden gelişsin. Bohem tarzında ev döşerken mobilyaları bir koleksiyoner gibi seçmeli,farklı parçalar toplamalısınız, boş bir alanı doldurmak için mobilya ve aksesuar almayın. Zorlamadan modern parçaları antikalarla, pahallı objeleri 2.el aksesuarlarla, femineni maskülenle kombine edin. Bir yandan tamamlanmamış gibi gözüken ama bir bütünlüğü olan dinlendirici mekanlar yaratın.

Dönemleri, renkleri,dokuları mixlemekten korkmayın,iç güdülerinize güvenin. Evinizde her odanın bir tiyatro sahnesi oldugunu düşünün ve unutmayın hayatımızda hiçbirşey statik olamadığı gibi evlerimizin de sık sık değişime ihtiyacı oluyor. Salondaki sofanın ya da pufun yerini değiştirmek, duvardaki bir tabloyu veya vintage bir aynayı yere koymak gibi basit değişimler bile evinizdeki monotonluğu kıracaktır. Vintage aksesuarlar, renkli minderler, rahat mobilayalar kullanın. Şık objeleri eski parçalarla dengeleyin, renk kullanımında cesur olun ve mekanların doğal dokularını mutlaka değerlendirin.

No comments:

Post a Comment