Tuesday, 24 December 2013

Neşeli ve modern ‘Happy Modern’ Dekorasyon Stiliyle Yeni Yılda Evlerde eğlence zamanı!









 
Modern hayata renkli ve neşeli bir mola vermek için siz de yaza hazırlandığımız bu günlerde evlerinize mutlu bir dokunuşla happy modern stilinde dekore edebilirsiniz.  Bahara uyanan doğadan ilham alan en canlı ve çarpıcı renklerle, sizi mutlu eden objelerle, yumuşak dokularla  ve keskin hatlardan uzak, yuvarlak formlarda mobilya ve aksesuarlarla siz de bu stili evinize kolayca adapte edebilirsiniz.

Size bu stili evlerinize uygulamak için belli kalıplar vermek istemiyorum çünkü herkes için mutluluğun tanımı farklıdır, kimi mutluluğu cesur bir kırmızıda bulur, kimi huzur veren bir mavide, kimi doğa dostudur doğal ahşaptan ve yeşilden vazgeçemez, kimi mutluluğu lükste ve şık tasarımlarda bulur… Happy Modern stilini şehirli modern hayata mutluluk katan ayrıntılarla kendi zevkinize göre hayata geçebilirsiniz.
Daha önceki yazılarımdan birinde de alıntı yaptığım Amerikalı yazar Gore Vidal’in de dediği gibi : Stil kim olduğunuzu, ne söylemek istediğinizi bilmek ve geri kalanı umursamamaktır. Çizgileri belli, kalıplaşmış stilleri evimize uygulamak yerine kendi stilimizi kendimiz yaratalım ve evlerimize kişilik ve mutluluk katalım. Farklı sanat eserleriyle, kendi yarattığınız/tasarladığınız objelerle, sehayat anılarınızla, uyum kaygısı taşımayan tek tek  topladığımız mobilyalarınızla, seçtiğiniz cesur renklerle, size en iyi yansıtan, en çok mutlu eden ve yaşanılası mekanlar yaratmak için modern yaşam alanlarınıza bu sezon kendi neşenizi katın!

Happy Modern bir stil için ipuçları:

·         Neşeli ve modern bir dekorasyon için işe duvarlarınızdan başlayabilirsiniz. Biraz cesaretle happy modern stilinde dekore etmek istediğiniz odanın bir duvarını veya tavanını canlı neon bir renge boyamayı deneyin. İçinizi ısıtacak canlı bir sarı ya da turuncu, enerjik bir neon pembe, doğadan ilham alan fosforlu bir yeşil veya size huzur verecek bir mavi renk tercih edebilirsiniz.

·         Beyaz ağarlıklı bir eviniz varsa neon renklerle bir patlama yaparak evinize neşe katabilirsiniz.  Aydınlık, ferah ve dinlendirici olduğu kadar beklenmedik bir anda karşınıza çıkan neon renkler evinize hareket ve eğlence katabilir. Fonunuz tamamen bembeyazsa (duvarlar,kapılar,yerler,pervazlar)  bu zemin aslında koyu ve neon renklerin patlaması için tamamen boş bir tuval yaratıyor. En sevdiğiniz aksesuarların, objelerin ya da mobilyaların ve favori renklerinizin ön plana çıkmasını istiyorsanız arka fonunuzun bembeyaz olması istediğiniz neşeli etkiyi yaratmayı kolaylaştıracaktır.

·         Modern yaşam alanlarınızda sıcacık detaylarla mutlu, keyifli ve dinlendirici bir atmosfer yaratmak isterseniz:  beyaz renk ve ahşap mobilyalarla yaratılan doğal ve dingin alanlara, kırmızı ve sarı gibi sıcak renklerle keyifli detaylar kazandırabilirsiniz.

·         Tipografi kullanarak evlerinizi dile getirebilirsiniz! İster neon ışıklarla size ilham veren bir sözü duvarınıza taşıyın, ister tablo yerine sevdiğiniz şarkı sözlerini çerçeveletip evinizde sergileyin. 

·         Pop stili de neşeli modern stillerin başında geliyor: Göz alıcı sarılar, parlak maviler, neon yeşiller...70’lerin desenleri günümüz tasarımlarıyla buluşarak neon renklere bürünüyor. Kuvvetli ve keskin renkler kullanmaktan korkmayın ve unutmayın evinize biraz eğlence katmanın hiç bir zararı yok!70’lerin sokak modasındaki desenlerini mobilyalarınızda görecekseniz. Surrealist tasarımlar,parlak cilalar,yoğun grafik ve tipografi kullanımı,retro desenler,fluoresan renkler,sıradışı detaylar...hepsi evinize biraz daha eğlence katmak için. Roche Bobois’nın renkli modüler sofaları, Andy Warhol’un pop art posterleri, Budun’un renkli avizeleri ve Karim Rashid’in Flap masasıyla neşeli pop stilini evinizde yaşayabilirsiniz.

·         Evinizi dekore ederken hobilerinize ve sizi mutlu eden anılarınıza de yer açın. Oyuncak koleksiyonunuz, fotoğraf makineleriniz, tatil anılarınız, şık cam kavanozların içine koyarak sergileyebileceğiniz ailenizden kalan siyah-beyaz fotoğraflar modern evlerinize mutluluk katacaktır!

·         Bir çoğumuzun evini en fazla bir-iki renk domine ediyor ve genelde renkleri karıştırmaya cesaret edemiyoruz..aslında pek çok rengi bir arada kullanmanın bazı formülleri var ve istersek sevdiğimiz tüm renkleri evimize taşıyarak canlı mekanlar yaratabiliriz. Gökkuşağının tüm renklerini evinize taşımak istiyorsanız işte size birkaç ipucu:

*Beyaz duvarlar ve beyaz-ahşap ağırlıklı mobilyalarınız varsa aksesuarlarınızda istediğiniz tüm renkleri özgürce bir arada kullanabilirsiniz. Rengarenk ve farklı desenlerde yastıklar, rengarenk aydınlatmalar, renkli halılar ve rengarenk ev aksesuarları beyaz bir fonda göz yormayacaktır.
*Minimalist ve modern tarzda dekore ettiğiniz fazla kalabalık olmayan bir eviniz varsa antreyle başlayıp her odanın duvarını farklı bir renge boyayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken aynı tonları seçmek, pastel-neon-açık ya da koyu renkler seçerseniz dekorasyonda bütünlük yakalayabilirsiniz.

·         Evlerde neon renkler kullanmak kuşkusuz biraz cesaret işi. Ama siz de evinizde tek düzelikten sıkıldıysanız, biraz heyecan,hareket ve renk peşindeyseniz neon renklerle biraz oynayarak beklenmedik sonuçlar elde edebilirsiniz. Neon renkler mekanlara hem hareket hem de derinlik katar. Sarı, mor, pembe ve mavi neon boyalar parlak ve gösterişli bir etki yaratmanıza yardımcı olacak yoğun renklerdir.
Özellikle de evinizi dekore ederken pop stili, modern ve futuristik tasarımları tercih ediyorsanız duvarlarınızı floresan renklere boyayarak farklı görsel deneyimler yaratabilirsiniz. Mutfaklarda parlak sarı renk, banyolarda floresan mavi, yatak odalarında dinlendirici pembe neon renkler, salonunuzda floresan mor tonları kullanabilirsiniz

 
Unutmayın, ev dediğin ilham vermeli, sizi yansıtmalı, tanımlamalı, kapıdan içeri adım atınca mutlu etmeli . Sadece ev dolu gözüksün diye, dergi sayfalarında ya da vitrinde güzel gözüküyor diye, bir takımın parçaları diye zoraki olarak alınan mobilya ve objelerle dolu olmamalı evlerimiz.Evimizde bizi çevreleyen her objeye bakmaktan keyif almalı, her odada var olmaktan mutlu olmalıyız.

 
Bu stil için adresler:

Malzemenin doğal özelliklerinden faydalanarak yarattığı işlevsel tasarımlarla modern hayata doğal ürünler kazandıran tasarımcı ve iç mimar Emre Evrenos’un mobilya ve aydınlatma tasarımlarına mutlak göz atın! http://www.emreevrenos.com/

Şehirli insana modern tasarımı ve lüksü ulaşılabilir kılan Danimarka’lı marka BoConcept’in yaratıcılık ve fonksiyonelliğin ön planda olduğu mobilyaları, modern aksesuarları ve rengarenk yastıkları da bu stil için ideal!

Mudo Concept, Dank, All Happy Days de bu stil için ziyarete edebileceğiniz adresler arasında.

 Foto: Imre Barnabás,Fresh Home,Apartment Therapy,Thomas Dahl, Emily Henson

 

Tuesday, 5 March 2013

Rüstik endüstriyel dekorasyon stili: Kır hayatının şehirli endüstriyel stille sıcak buluşması











Rüstik endüstriyel stil bu yıl sıkça karşımıza çıkacak ve son zamanlarda en çok beğendiğim dekorasyon stillerinden biri. Pek çok restoranda bu stil eminim sıkça karşınız çıkmıştır. New York’taki Chelsea Market’ın iç mimarisi de bu dekorasyon stilinin en güzel örneklerinden biridir.
Rüstik endüstriyel dekorasyon stili, kırsal hayatı çağrıştıran rüstik ve doğal dekorasyonun, malzemenin ve mekanın doğal dokusunun korunmasıyla ortaya çıkan endüstriyel dekorasyonla sıcak bir kombinasyonu. Bu stilde zıtlık yaratan dokular ve doğal parçalar metalle birlikte kullanılarak endüstriyel görünüme sıcaklık katıyor.  Rüstik stilin vazgeçilmezi olan ve her tarzla uyum sağlayabilen ham ahşap endüstriyel detayların soğukluğunu kırıyor.  
Eğer evinizi rüstik endüstriyel stilde dekore etmek isterseniz dekorasyonda fazla abartıya kaçmamanız gerekiyor. Eski görünümlü doğal ahşap ya da boyası soyulmaya başlamış bir bank bile istediğiniz rüstik etkiyi yaratmak için yeterli olabilir. Doğal ahşap bankınızı Tom Dixon’ın ikonik bakır aydınlatmaları ve metalik ayaklı bir yemek masasıyla kombine ederseniz rüstik endüstriyel yemek odanız tamamlanmış sayılır.
Endüstriyel stil maskülen, ,mekanik ve deneysel bir dekorasyon tarzıyken rüstik stil doğallığın ön planda olduğu  bir dekorasyon stili. Endüstriyel objelerin domine ettiği evlere rüstik bir dokunuşla yaşanmışlık katabilirsiniz. Ham ahşap bir masa, siyah metalik bar sandalyeleri , sarkıt endüstriyel lambalar ve vintage bir duvar saatini bir arada kullanabilirsiniz.
Evin merkezinde bir şömine endüsrityel görünümlü salonunuzun tüm havasını değiştirebilir. Tuğla duvarlar, cam bir kapı ve metalik malzemelerin sertliğini yumuşak uzun tüylü bir halı ve üzerine keten yastıklar attığınız bej tonlarında rahat bir koltukla yumuşatabilirsiniz. Banyoda beton görünümlü duvarlar, demir raf üniteleri, endüstriyel lavabo ve fikstürlerin soğukluğunu canlı çiçek aranjmanları, doğal ahşap yer kaplamaları ve floral desenli havlularla kırabilirsiniz.
Bu stil için ipuçları:

*Modern kumaşlarla atılmaya yüz tutmuş ahşap parçaları bir arda kullanın ve beyaz-toprak-turuncu renklere ağarlık verin.
*Evinize rüstik elemanları sofistike ve zarif bir şekilde katın.
*Endüstriyel parçaların hakim olduğu bir odada olduğu gibi bırakılmış rüstik bir tavan ya da taş bir duvar tüm alanın atmosferini değiştirmeye yeter.
*Rustik detayları ön plana çıkarmak ve şık iç mekanlar yaratmak için dekorasyonun geri kalanını olabildiğince sade, materyalleri ve dokuları minimumda tutmaya çalışın.
*Taş bir şömine, metalik aydınlatmalar ve eskitme ahşap bir orta masayla salonuza kırsal bir sıcaklık katabilirsiniz.
*Rustik parçalarla modern mobilyaları ve temiz çizgileri bir arada kullanın.
*Sofistike yemek sandalyelerini basit ağaç bir masa ve ahşap çerçeveli aynalarla kombine edebilirsiniz.
*Duvarlarınızı vintage kilim panellerle dekore edebilir, ağaç ve demir karışımı göz alıcı bir avizeyle salonunuzun odak noktasını değiştirebilirsiniz.

Bu stil için dekorasyon adresleri:

Mudo Concept, Dank, Haaz, BoConcept, Coastal Homes, Riviera Maison.