Sunday 1 April 2012

Under the Tuscan Sun






Under the Tuscan Sun filmini seyredip Toskana’ya ve filmde baştan yaratılan taş eve hayran kaldıysanız yazlık evinizi Toskana stili dekore edebilirsiniz.

Toskana stili dekorasyonun ana ilham kaynağı doğadır. Taş duvarlar, ferforje objeler, rüstik taş evler, mermer yerler ve doğal ahşap mobilyalar Toskana evleri denince ilk akla gelenlerdir. Doğallık ve rahatlığın ön planda olduğu ve rüstik görünümüyle yaşanmışlık hissi veren bu sıcak ve davetkar evlerde doğanın tüm renkleri ve güzelliği evin içine taşınıyor. Toskana evlerinde yeni, modern, veya parlak görünümlü hiçbir şeye yer yoktur.
Su bu evler için çok önemli bir unsurdur ve bahçelerde bir çeşme mutlaka bulunur.Taştan yapılan Toskana evlerinde terracota çatılar, rüstik kepenkler ve mimaride arklar sıkça kullanılır. Mermer heykelcikler , toprak saksı ve çömlekler, Fleurs de Lil detaylı ferforje banklar ve aynalar, Tuscan Bronz musluklar, mutfakta desenli duvar fayansları, eskitme objeler ve ferforje yatak başlıkları da Toskana stilinin vazgeçilmezleri arasındadır.
Toskana evlerinde kullanılan renkler genelde toprak tonlarında, terracotta, yeşil, kiremit rengi ve altın sarısıdır. Duvarlarda uygulanan ve farklı bir dokusu olan boya tekniğine Venetian plaster (Venedik sıvası) adı veriliyor. Rustik görünümlü uzun tahta masalar ise İtalyan ailelerinin olmazsa olmazı.


2 comments: