Monday 19 September 2011

Tatil anılarınızı ev dekorasyonunda kullanmaya ne dersiniz?








Upuzun, sıcacık, günlerin bitmek bilmediği, tadına bir türlü doyamadığımız tatillerle dolu, nefes kesen günbatımlarını seyrettiğimiz, şehrin ya da Ege sahillerinin keyfini doyasıya çıkardığımız, yıldızlardan gözümüzü alamadığımız, bol organizasyonlu bir yazın daha sonuna geldik…Ve aslında en sevdiğim mevsimlerden biri olan Sonbahar dayandı kapımıza…Yazın rehavetine bir süreliğine veda edip eski rutinimize geri dönecek kadar enerji depoladık hepimiz bu yaz…

Bu yaz da onlarca güzel tatil anısı, eş dost çoluk çocuk yüzlerce mutlu fotoğraf karesi, her tatilden turistik hevesle toparlanmış pek çok ıvır zıvır biriktirdik.. Kış boyunca bize enerji verecek güzel anıları bu yıl rafa kaldırmak yerine evinizde sergilemeye ne dersiniz?
**Tatil ve seyahat anılarını yaşatmanın en güzel yollarından biri evinizin duvarlarını fotoğraflarla dekore etmek. Tatil fotoğrafları ve biriktirdiğiniz kartpostal, şehir haritaları, müze giriş biletleri,restoran lardan toparladığınız kartvizitler ve bardak altlıklarıyla bir kolaj çalışması yapmayı deneyebilirsiniz. Böylece hem size özel hem de ilham verici bir duvar sanatı yaratabilirsiniz. Kolaj yapmak yerine sadece fotoğrafları sergilemek istiyorsanız İkea’da kolayca bulabileceğiniz tek resimlik beyaz çerçevelerin içine en güzel fotoğrafları koyup yanyana veya üst üste asarak duvarlarınızı tatil anılarınızla enklendirebilirsiniz. (tüm resimleri siyah-beyaz bastırarak kırmızı çerçeve kullanmayı da deneyebilirsiniz)
**Sahilde yürürken topladığınız taşları her yıl tarih ve hangi kumsaldan topladığınızı yazan bir notla cam kavanozlara koyup, yazın en huzurlu yürüyüşlerini ölümsüzleştirebilirsiniz.
**Büyük boy bir mantar pano alarak, bugüne kadarki tatil anılarınızı, bundan sonra keşfetmek istediğiniz rotalarla ilgili dergilerden kestiğiniz resimleri, gittiğiniz şehirleri işaretlediğiniz bir dünya haritasıyla , her seyahat sonrası daha da renklenen ve size her daim ilham verecek bir seyahat ilham panosunu oluşturabilirsiniz.
**Bütün kış aklınız Ege’de yaptığınız tatillerde kalıyorsa ve sahilde her yürüyüşünüzde çakıl taşı, deniz yıldızı ve deniz kabuğu toplayanlardansanız, cam yüzeyi ve içinde ayrı bölmeleri bulunan bir orta masa alabilirsiniz. Masanın içini dilediğiniz tatil anılarıyla doldurup kış boyunca Ege sahillerini hatırlayabilirsiniz.
**Yurtdışı tatillerimizden dönüşte en sevdiğimiz eve dönüş ritüellerinden biri kuşkusuz gezdiğimiz şehirlerin magnetlerini buzdolabımızın üzerindeki özel koleksiyonumuza özenle eklemek. Buzdolabını her açışımızda gezdiğimiz,keşfettiğimiz,güzel anılı, bol fotoğraflı tatillerimizi hatırlamaya ve keşke şimdi ‘Londra Covent Garden’da ya da Paris’te Seine Nehri’nin kıyısında’ olabilseydim demeye bayılıyoruz. Magnet çılgınlığı artık seyahat destinasyonlarıyla da kalmıyor, nikah şekeri-düğün davetiyesi-alışveriş listeleri-favori restoran magnetlerimiz derken buzdolaplarının üzerinde boş yer bulamaz olduk. Eğer tatillerden toparladığınız magnetlere ayrı bir yer açmak istiyorsanız mutfak dolaplarınızın kapaklarını metal plakalarla kaplayarak daha fazla seyahat anısına yer açabilirsiniz:)
**Ege sahillerinden taşıdığınız dekoratif ve renkli deniz yıldızlarını banyo fayansına yapıştırarak banyonuzda her mevsim yaz aylarını hatırlayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment