Sunday 30 May 2010

Garden State


Cuma ve Cumartesi akşamını 2 çok keyifli bahçede yemek,sohbet ve şarap keyfiyle geçirdikten sonra bugünü balkonumda Garden State Soundtrack’ini dinleyerek bahçe dekorasyon fikirleri araştırmaya adadım :) İlkbahar ve yaz kuşkusuz keyif mevsimleri.. kapalı kapıların ardında geçen uzun bir kıştan sonra hepimiz biraz tembellik,bol oksijen, biraz renk ve rahatlama ihtiyacı duyuyoruz. İç mekanlarla dış mekanlar arasındaki sınırların kalktığı bugünlerde bahçenizi dekore etmek ve yazlık bir yaşam alanı yaratmak istiyorsanız işte size ilham verecek birkaç fikir:
*Bahçenizin etrafında parmaklıklar varsa, renkli mumluklarla bahçenizi çepeçevre aydınlatabilirsiniz.
*Klasik masa sandalye düzeni yerine taşınabilir puf, bean bag ve büyük bahçe minderleri alabilir, her gün bahçenin ayrı bir köşesinde keyif yapabilirsiniz.
*Güneşten korunmak ya da sadece dekoratif amaçlı japon şemsiyeleri alabilirsiniz.
*Bahçe aydınlatması için kullanabileceğiniz solar saksılar mum ve fener ışığına eşlik ederek gece romantik ve loş bir atmosfer yaratmanızı sağlayabilir.
*Bahçe mobilyalarınızın renklerini mix and match etmeyi deneyin. Ferforje mobilyalar, antika objeler ve bir ağaçtan sallandırabileceğiniz avizelerle eklektik bir ortam yaratabilirsiniz.
*Çiçek seviyor ama bakımına zaman ayıramıyorsanız bahçe duvarlarınıza renkli çiçek stickerları yapıştırabilir, çiçek formlu bahçe aydınlatmaları ve floral desenli minderler kullanabilirsiniz.
*Dış mekanda ayna olmaz demeyin, bahçe duvarınıza yaptıracağınız şık bir ayna bahçenizi 2 katı büyüklükte gösterdiği gibi akşamları mum ve fener ışığını da yansıtarak bahçenizin ışıldamasını sağlayacaktır.
Fotoğraflar: Living Etc.

1 comment:

  1. çok güzeller,yeşil bir ortamı renkli döşemek çok güzel bir görüntü veriyor.keyif katıyor.

    ReplyDelete