Wednesday 14 January 2015

Beyaz hakimiyetinde dinlendirici , sade, rahat ve sıcak İskandinav evleri





En sevdiğim dekorasyon stillerinden biri olan İskandinav stili; zamansız, dingin, modern, doğal ve sadeliğin ön planda olduğu bir dekorasyon tarzı. Kuzeyin soğuk ülkelerinin uzun kış gecelerine inat evlerde beyazın hakimiyetinde aydınlık iç mekanlar yaratılıyor. Doğallıktan yana, gözü yormayan ve fonksiyonel tasarımlarla rahatlığın ön planda olduğu İskandinav stili evlerden ilham aldım ve yeni yılda dingin iç mekanlar yaratmanız için size biraz da olsa ilham vermek istedim.

Çarpıcı aydınlatma tasarımları, doğal dokular ve ham ahşap mobilyaların ön planda olduğu İskandinav stilinde dekore edilen evlerde göz yoran hiçbir detaya, hiçbir fazlalığa ve keskin hatlara yer yoktur.   İskandinav tasarımında mobilya ve objelerin işlevselliği ön plandadır, minimum malzemeyle maksimum verimlilik tasarım felsefelerinin kalbindedir.

 İskandinav evleri saflığın, masumiyetin, arınmanın, aydınlanmanın, doğallığın, dinginliğin ve temizliğin rengi olan beyazın hakimiyetindedir. Beyaz renk ışığı yansıtır ve dinlendirici bir etkisi vardır. Mekandaki tasarım, aksesuar ve detayların ön plana çıkmasını sağlar. Küçük mekanları olduğundan geniş gösterdiği gibi kalabalık mobilyalı geniş alanlara da denge katar.

 İskandinav tarzı dekorasyon Norveç, İsveç ve Danimarka ‘nın eşsiz manzaralarındaki nötr renklerin gündelik eskitme bir görünümle bir arada kullanılmasıyla hayata geçiyor. Güneş ışığından yoksun uzun kış aylarıyla başa çıkabilmek için aydınlık ve ferah mekanlara ihtiyaç duyan İskandinavlar evlerinde beyazın tonları, bej, açık mavi ve doğal ahşap tonları kullanılıyorlar. Zaman zaman kırmızı ve yeşil gibi daha çarpıcı renklere yer vererek doğal renklerin monotonluğunu da kırmayı tercih edebiliyorlar. Ev tekstili için seçtikleri kumaşlar da doğallıktan yana, pamuklu ve keten kumaşlar ön planda. Beyaz çizgili, kareli, floral desenli ev tekstilleri de sıkça karşımıza çıkıyor.

Sıcak , dinlendirici ve davetkar evlerinde zamansız, temiz hatlara sahip olan ve zarif tasarımlara yer veren İskandinavlar ham ahşap mobilyaları tercih ediyor. Yemek masalarında sandalye yerine banklar veya salonlarında banka benzeyen bol yastıklı sofalar dikkat çekiyor.

Şöminenin önünde ya da cam kenarında kitap okumak ya da dinlenmek için sıcacık keyif köşeleri de bu stilin vazgeçilmezleri arasında.

İskandinav evlerinde duvardan duvara halı görmeniz pek mümkün değildir. Ahşabın sıcaklığını seven İskandinav evlerinde banyo haricinde evin tamamında yerler beyaz rabıta ya da doğal meşe parkedir. Sadelik, işlevsellik ve rahatlığın ön planda olduğu mobilyalar tercih eden İskandinavlar, evleri için seçtikleri ürünlerde temiz çizgiler, kusursuz işçilik ve sade bir şıklık arayışındadırlar. Aydınlık ve ışığın kullanımı çok önemlidir ve toprak tonları, doğal materyaller ve sade çizgiler tercih ederler. Beyaz duvarlar, açık gri ve mavi tekstiller İskandinav iç mekanların belirleyici renkleridir.

İskandinav tasarımcılar hayatın kalitesini arttırmak için herkese hitap edebilecek uygun fiyatlı ürünler yaratma felsefesiyle tasarıma yön verdiler. Fonksiyonel ve basit şıklık, doğadan ilham alan motifler, folk desenleri, yeşilin farklı tonları, hemen hemen her objede ahşap kullanımı İskandinav tarzının öne çıkan unsurları.

8 comments:

  1. Ben de blogumda bu tarzı elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum.siz de çok güzel özetlemişsiniz,elinize sağlık ;)))

    ReplyDelete
  2. bursa web tasarım https://www.webkod.com.tr/bursa-web-tasarim-ajansi/ web tasarım bursa http://bursatasarim.c1.biz/ web tasarım

    ReplyDelete
  3. BURSA EVDEN EVE NAKLİYAT BURSA EVDEN EVE TAHA NAKLİYAT Bursa Evden Eve Nakliyat Fiyat Teklifi Almak için Tıklayınız.

    ReplyDelete
  4. Eğlence ve oyun denince akla ilk çocuklar gelmektedir. Çocukların bayılarak oynayacağı şişme oyun parkı kiralama hizmetimizden yılın her günü yararlanabilirsiniz. Firmamız sizlere aralıksız şişme oyun parkı hizmeti sağlamaktadır. Açılışlarınızda, pikniklerinizde, sünnet düğünlerinde vb. pek çok organizasyonlarınızda şişme oyun parkı hizmetimizden yararlanarak başta çocuklar olmak üzere tüm konuklarınıza keyifli bir organizasyon geçirme imkanı sağlayabilirsiniz. Talep ettiğiniz şişme oyun parkını dilediğiniz adrese kendi bünyemizdeki nakliyat aracı ile getirmekteyiz daha sonra etkinlik bitiminde tekrar kendi aracımız ile almaktayız.

    ReplyDelete
  5. Bursa en iyi restoranlar Bursa restoranlar Bursa Lüks Restaurant :D

    ReplyDelete