Tuesday 5 March 2013

Rüstik endüstriyel dekorasyon stili: Kır hayatının şehirli endüstriyel stille sıcak buluşması











Rüstik endüstriyel stil bu yıl sıkça karşımıza çıkacak ve son zamanlarda en çok beğendiğim dekorasyon stillerinden biri. Pek çok restoranda bu stil eminim sıkça karşınız çıkmıştır. New York’taki Chelsea Market’ın iç mimarisi de bu dekorasyon stilinin en güzel örneklerinden biridir.
Rüstik endüstriyel dekorasyon stili, kırsal hayatı çağrıştıran rüstik ve doğal dekorasyonun, malzemenin ve mekanın doğal dokusunun korunmasıyla ortaya çıkan endüstriyel dekorasyonla sıcak bir kombinasyonu. Bu stilde zıtlık yaratan dokular ve doğal parçalar metalle birlikte kullanılarak endüstriyel görünüme sıcaklık katıyor.  Rüstik stilin vazgeçilmezi olan ve her tarzla uyum sağlayabilen ham ahşap endüstriyel detayların soğukluğunu kırıyor.  
Eğer evinizi rüstik endüstriyel stilde dekore etmek isterseniz dekorasyonda fazla abartıya kaçmamanız gerekiyor. Eski görünümlü doğal ahşap ya da boyası soyulmaya başlamış bir bank bile istediğiniz rüstik etkiyi yaratmak için yeterli olabilir. Doğal ahşap bankınızı Tom Dixon’ın ikonik bakır aydınlatmaları ve metalik ayaklı bir yemek masasıyla kombine ederseniz rüstik endüstriyel yemek odanız tamamlanmış sayılır.
Endüstriyel stil maskülen, ,mekanik ve deneysel bir dekorasyon tarzıyken rüstik stil doğallığın ön planda olduğu  bir dekorasyon stili. Endüstriyel objelerin domine ettiği evlere rüstik bir dokunuşla yaşanmışlık katabilirsiniz. Ham ahşap bir masa, siyah metalik bar sandalyeleri , sarkıt endüstriyel lambalar ve vintage bir duvar saatini bir arada kullanabilirsiniz.
Evin merkezinde bir şömine endüsrityel görünümlü salonunuzun tüm havasını değiştirebilir. Tuğla duvarlar, cam bir kapı ve metalik malzemelerin sertliğini yumuşak uzun tüylü bir halı ve üzerine keten yastıklar attığınız bej tonlarında rahat bir koltukla yumuşatabilirsiniz. Banyoda beton görünümlü duvarlar, demir raf üniteleri, endüstriyel lavabo ve fikstürlerin soğukluğunu canlı çiçek aranjmanları, doğal ahşap yer kaplamaları ve floral desenli havlularla kırabilirsiniz.
Bu stil için ipuçları:

*Modern kumaşlarla atılmaya yüz tutmuş ahşap parçaları bir arda kullanın ve beyaz-toprak-turuncu renklere ağarlık verin.
*Evinize rüstik elemanları sofistike ve zarif bir şekilde katın.
*Endüstriyel parçaların hakim olduğu bir odada olduğu gibi bırakılmış rüstik bir tavan ya da taş bir duvar tüm alanın atmosferini değiştirmeye yeter.
*Rustik detayları ön plana çıkarmak ve şık iç mekanlar yaratmak için dekorasyonun geri kalanını olabildiğince sade, materyalleri ve dokuları minimumda tutmaya çalışın.
*Taş bir şömine, metalik aydınlatmalar ve eskitme ahşap bir orta masayla salonuza kırsal bir sıcaklık katabilirsiniz.
*Rustik parçalarla modern mobilyaları ve temiz çizgileri bir arada kullanın.
*Sofistike yemek sandalyelerini basit ağaç bir masa ve ahşap çerçeveli aynalarla kombine edebilirsiniz.
*Duvarlarınızı vintage kilim panellerle dekore edebilir, ağaç ve demir karışımı göz alıcı bir avizeyle salonunuzun odak noktasını değiştirebilirsiniz.

Bu stil için dekorasyon adresleri:

Mudo Concept, Dank, Haaz, BoConcept, Coastal Homes, Riviera Maison.

1 comment: